Hyvää iltaa, Suomi ja suomalaiset, terveisiä pohjoisesta.

Ajattelin tosiaan alkaa pitää tällaista mitäänsanomatonta ja turhaa internet-päiväkirjan tyyppistä kirjoittelujuttua, joka myös blogina tunnetaan. Tällaisia tykkäävät monet pitää. Toiset pitävät kokkausblogeja, toiset laihdutusblogeja. Toiset vuotavat koevastauksiakaan tällaisiin blogeihin, toiset taas tykkäävät hehkuttaa musiikkia. Tässä blogissa saatetaan joskus toteuttaa kaikki edellämainitut.

Ainakin musiikinhehkutus on selvä juttu. Musiikki - ja nimenomaan rockmusiikki - on tärkeä osa elämääni, joten siltä ei mitenkään voida välttyä. Varautukaa siis kohtaamaan turhia youtube-linkkejä, joita ei missään nimessä ole pakkoa vaivautua katsomaan. Toki videoiden kommentointi on sallittua, suorastaan toivottavaa. Jos kuitenkin tulee vain pakonomainen tarve haukkua kaikki paskaksi, ei kannata vaivautua. En minäkään vaivautuisi.

Miten aloittaisin varsinaisen blogini pidon? Vaikkapa Halloweenia kommentoimalla. Halloween eli pyhäinpäivä eli pyhäinmiestenpäivä eli kekri on muuttunut kovasti siitä pakanallisesta sadonkorjuu -ja vuodenvaihtojuhlasta: nykyään se on ylikaupallisuuden, kapitalismin ja amerikkalaisten pilaama.

Ajatelkaas: mikä idea on juhlia noitien, haamujen, peikkojen sun muun örvelöiden kunniaksi? Okei, idea sinänsä on ihan hauska, mutta ei sellaisena kuin se nykyään on. Lapsille muovinaamareita ja passitus kerjäyskierrokselle (tätä enimmäkseen Amerikan ihmemaassa, mutta valitettavasti myös kotomaassamme: kaveriltani käytiin kerjäämässä tänään - ei antanut mitään.), aikuisille taas vielä yksi tekosyy lisää nauttia alkoholia vapun ja juhannuksen lisäksi.

Minun Halloweenini (eli kekrini) vietto oli varmasti kapitalistin (tai alkoholistin) näkökulmasta tylsä: olin kotona perheeni parissa sekä vietin aikaa tyttöystäväni kanssa. Illemmalla luin kirjaa, katselin leffaa (ei edes kauhu-), kuuntelin musiikkia ja soitin bassoa. Ei ehkä mikään äksönein mahdollinen kekri, mutta mukavaa oli silti.

Jos tänne nyt kuitenkin sattui moisen kapitalismijuhlan ystäviä (tai edes hyvän musiikin ystäviä), tässäpä teille mussukoille aiheeseen sopivaa muzakkia. Black Sabbath nimikkokappaleellaan.
http://www.youtube.com/watch?v=akt3awj_Ah8